Naše djelatnosti

Littera je škola za strane jezike koju godišnje pohađa oko tisuću polaznika svih uzrasta, od predškolskog do odraslog, u raznim tečajevima engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog i španjolskog jezika, te hrvatskog za strance. Nastava se odvija u našim učionicama u centru Samobora, kao i u raznim ustanovama na području Samobora i Svete Nedelje. Po dogovoru tečajeve održavamo i u prostorima poduzeća naručitelja.

Svojim polaznicima pružamo kontinuitet učenja jezika od predškolske dobi do odraslih tečajeva i razne nivoe znanja, od početnika do priprema za međunarodno priznate certifikate. Upravo u želji da polaznicima omogućimo da dobiju međunarodnu potvrdu znanja, Littera je postala ovlašteni ispitni centar za LCCI međunarodne ispite iz engleskog jezika, priznate od britanske vlade. Svoje polaznike pripremamo i za druge međunarodno priznate ispite engleskog, njemačkog, talijanskog i francuskog kao općeg jezika, u suradnji s The British Council i Goethe Institutom, te talijanskim i francuskim kulturnim centrima.

Kako bismo išli ukorak sa svjetskim trendovima u poduci stranih jezika, naši se predavači kontinuirano stručno usavršavaju u okviru Littere, kao i na raznim seminarima i predavanjima izvan Littere.

Naročito smo ponosni na to da naši polaznici zauzimaju visoka mjesta na županijskim i državnim natjecanjima iz stranih jezika, kao i na ispitima za međunarodne certifikate.

Proteklih godina razvili smo suradnju s osnovnim školama i vrtićima na području Samobora, Bregane i Svete Nedelje. Organiziramo nastavu u prostorima vrtića i škola u vrijeme njihovog boravka u tim ustanovama. Naši programi verificirani su pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa:

  • program za predškolce English Drama Group
  • programi općeg i poslovnog jezika za odrasle polaznike, koji se upisuju u radnu knjižicu

I ne samo to. Kako bismo svojim polaznicima i ostalim zainteresiranima približili strani jezik kroz pisanu riječ, u Littera Bookshop-u nudimo različita strana i domaća izdanja od udžbenika, rječnika, časopisa, pa do beletristike.

U našem Prevodilačkom uredu prevodimo opće i stručne tekstove.

Ako se još uvijek pitate Zašto baš Littera?, nudimo Vam nekoliko mogućih odgovora:

  • suvremeni nastavni programi, uz primjenu najnovijih didaktičko-metodičkih spoznaja
  • kontinuitet poduke stranih jezika od predškolskih tečajeva do priprema za međunarodne certifikate
  • Litterini polaznici zauzimaju visoka mjesta na županijskim i državnim natjecanjima iz stranih jezika
  • vrlo visok postotak prolaza na međunarodnim ispitima
  • Littera je ovlašteni ispitni centar za LCCI međunarodne ispite iz engleskog jezika
  • Littera je verificirana od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za izvođenje predškolskog programa English Drama Group
  • Litterini se predavači stručno usavršavaju na raznim seminarima i predavanjima
  • Posljednje, ali ne manje važno: nama je stalo da budete zadovoljni stečenim znanjem i našim međusobnim odnosom.

Poštovani polaznici i roditelji,vjerujemo da ste i sami svjesni iznimne važnosti znanja stranog jezika, i zato vas još jednom podsjećamo na naš moto

GOVORIM, DAKLE JESAM.
Dico, ergo sum.
Zato, progovorite i vi!

Obratite nam se s povjerenjem, upisom tečaja stranog jezika pridružite se velikoj obitelji Litterinih polaznika.

Nadajući se uspješnoj suradnji, srdačno vas pozdravljamo.

Littera, vaša škola za strane jezike

Direktor:
Branka Novosel, prof.

 

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i saznajte sve o novostima i aktivnostima vezanim uz naše tečajeve stranih jezika i ostale progame. I ne zaboravite, preporučite nas i prijateljima.
Vaše osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o tajnosti i zaštiti osobnih podataka.

Prijavite se na newsletter
* = required field