ENGLESKI JEZIK

lit_engPREDŠKOLSKA DOB

Ne trebamo isticati koliko je u današnjem društvu poznavanje engleskog jezika važno i neophodno. Zato je idealan početak učenja već u predškolskoj dobi – od četiri godine starosti djeteta. Dijete u toj dobi usvaja jezik kroz igre, pjesme, recitacije, glumu, te bez imalo muke usvaja i gramatičke konstrukcije koje će mu trebati u kasnijem učenju. Imitacijom i ponavljanjem razvijaju se vještine slušanja i izgovora, kao i intelektualne sposobnosti: koncentracija, pamćenje, slušanje i reprodukcija. Tečaj engleskog u predškolskoj dobi izvrsna je priprema za školu, jer se dijete navikava na razrednu dinamiku, uči se odgovornosti, pisanju domaćih zadaća, te razvija motoričke sposobnosti. Isto tako potiče se i kreativnost djeteta kroz crtanje, glumu, pjesmu i ples.

ĐAČKI TEČAJEVI

Programi naših đačkih tečajeva znatno su opširniji od onih u osnovnoj školi, a grupe su puno manje – od 8 do 15 polaznika, s prosječnim brojem od 8 polaznika. Time je i učinkovitost pouke i trajnost usvojenog znanja mnogo veća. Vježbaju se sustavno sve četiri jezične vještine: slušanje, govorenje, čitanje i pisanje. U razredima vlada pozitivna atmosfera, uči se kroz razne zabavne aktivnosti, tako da naši polaznici u prirodnom okruženju usvajaju i koriste engleski jezik.

Dokaz kvalitete pouke je i činjenica da naši polaznici zauzimaju visoka mjesta na županijskim i državnim natjecanjima, te smo već drugu godinu zaredom imali svog predstavnika u finalu  HIPPO međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika.

ODRASLE GRUPE POLAZNIKA ENGLESKOG JEZIKA

Današnje doba globalizacije i mobilnosti radne snage na tržištu rada kao preduvjet stavlja znanje stranog jezika – posebice engleskoga.

Kako biste kao potpuni početnik uspješno ovladali osnovnim znanjem engleskog jezika (za osobne turističke užitke), potrebne su minimalno dvije godine upornosti i predanosti (razina A2). Međutim za potrebe uspješnog poslovanja, napretka na radnom mjestu, prilikom zapošljavanja ili studiranja u inozemstvu nužna je razina B2 – što čini još tri godine učenja. Učenje engleskog jezika olakšano je njegovom sveprisutnošću (TV, internet, mobilni aparati, glazba, filmovi itd.) koje će svakako poboljštati, olakšati i ubrzati to dugo putovanje.

Upravo iz razloga što trajanje procesa učenja jezika doprinosi kvaliteti jezičnih vještina (jezik se ne može naučiti “kampanjski”, na ubrzan način, čak ni materinji) od velike je važnosti da đačke grupe nastave s učenjem engleskog jezika u srednjoškolskoj dobi, usprkos brojnosti obveza jer, ne samo da će im uspjeh na maturi biti znatno bolji, već i zato što će njihov trud biti okončan Uvjerenjem o sposobnosti koje je potvrda o znanju jezika tražena prilikom zapošljavanja.  Kroz raznolike i mnogobrojne intezivne oblike rada steći će jezične vještine koje će im otvoriti mnogo više vrata prilikom odabira fakulteta ili budućeg zanimanja tj. radnog mjesta. Ne zaboravite, prvi strani jezik (u najvećem postotku to je upravo engleski) jedan je od tri najvažnija predmeta u cjelokupnom osnovnoškolskom i srednješkolskom školovanju, te je upravo zato jedan od tri obvezna predmeta na državnoj maturi.

PODJELA CERTIFIKATA

U petak 27.11. održana je podjela FCE i CAE certifikata u prostoru naše škole. Čestitamo našim polaznicima na položenim ispitima za certifikate.

Ponosimo se njihovim uspjehom jer je to i naš uspjeh.

Za uspješno polaganje zaslužne su i prof. Tihana Šurbek i prof. Nikica Šver.

Održan je i svečani domjenak! Naši polaznici i uzvanici dobro raspoloženi počastili su se prigodnom tortom.

Obzirom da ove godine slavimo i 20 godina Littere u tom znaku bila je i naša torta.

 

20151127_21171420151127_204412

 

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i saznajte sve o novostima i aktivnostima vezanim uz naše tečajeve stranih jezika i ostale progame. I ne zaboravite, preporučite nas i prijateljima.
Vaše osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o tajnosti i zaštiti osobnih podataka.

Prijavite se na newsletter
* = required field