Njemački jezik

lit_njemGlobalizirani svijet, mobilnost te sve zahtjevnije tržište rada traži visokoobrazovane i višejezične ljude. Europa traži poznavanje dva strana jezika u govoru i u pismu, a cilj su četiri. Građanin EU treba znati materinji jezik, engleski, jezik susjedne zemlje i još jedan jezik EU. Možda je to upravo jezik zemlje koja je najjači hrvatski poslovni partner –njemački jezik.

Poznato je da su njemački jezik i kultura oduvijek dio hrvatske tradicije, pa tako u svakodnevnom govoru možemo prepoznati mnogo germanizama. Veze Hrvatske s Austrijom, Njemačkom i Švicarskom vrlo su jake, stoga je znanje njemačkog je velika prednost u privatnom i poslovnom životu.

Predškolsko učenje njemačkog

Iskustvo je potvrdilo da je važno što ranije započeti s učenjem njemačkog jezika, jer su djeca otvorena za nove spoznaje i na prirodan način usvajaju izvorni njemački govor. Brzo usvajaju izgovor, melodiju i dinamiku jezika. Naravno, bitno je kako se strani jezik djeci prezentira. S puno veselja i u kontekstu, uz pomoć igračaka, crteža, igara, pjesme koje dočaravaju svakodnevne situacije, učenje postaje igra i zabava. Važno je naglasiti kako su izvorni govornici poželjni, jer u tako ranoj dobi djeca će nepogrešivo usvojiti izvorni naglasak.

Radi se pretežito po KIKUS programu učenja njemačkog jezika, koji je prilagođen mališanima koji još ne znaju pisati i čitati.

Đački tečajevi

Đački tečajevi i jezična prezentacija kao i predškolski tečaj prilagođeni su uzrastu naših polaznika. Tim tečajevima djeci školskog uzrasta omogućujemo multisenzorni pristup njemačkom jeziku i kulturi i tako pobuđujemo njihovo zanimanje za njemačku kulturu. Naši su đački tečajevi usklađeni sa stupnjevima ZEROJ-a, a mali broj polaznika u grupi i profesor kao voditelj ugodnog jezičnog druženja potiču samostalan i aktivan rad djece.

Tečajevi za odrasle

Većina odraslih polaznika njemački jezik uči kako bi od njegovog poznavanja profitirali u poslovnom ili edukacijskom smislu. Hrvatsku godišnje posjeti više od 2 milijuna turista s njemačkog govornog područja, a velik dio gospodarske suradnje Hrvatske odvija se upravo sa zemljama tog govornog područja. Na ovom se govornom području nalazi i većina visokih učilišta i znanstveno-istraživačkih institucija u Europi. U doba mobilnosti, znanje njemačkog jezika otvara vrata učenicima, studentima i ostalima kroz korištenje različitih europskih programa i stipendija, primjerice Erasmus+ programa i drugih programa za cjeloživotno učenje.

Certifikati

Svoje znanje njemačkog polaznici Littere mogu potvrditi polaganjem međunarodno priznatih certifikata pri Goethe Institutu u Zagrebu. Stupnjevi od A1 do C2 odgovaraju stupnjevima Zajedničkog europskog referentnog okvira (ZEROJ): od A1 za početnike do C2 za najvišu razinu znanja jezika. Littera se može pohvaliti izuzetno kvalitetnom pripremom svojih polaznika jer je prolaznost naših polaznika na tim izuzetno zahtjevnim certifikatima 100%!

 

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i saznajte sve o novostima i aktivnostima vezanim uz naše tečajeve stranih jezika i ostale progame. I ne zaboravite, preporučite nas i prijateljima.
Vaše osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o tajnosti i zaštiti osobnih podataka.

Prijavite se na newsletter
* = required field